Ce trebuie sa invat pentru a fi web designer?

Ce trebuie sa invat pentru a fi web designer?

0 Shares
0
0
0

Un designer grafic este un profesionist care proiectează soluții pentru comunicarea vizuală. Acesta este atent in ceea ce priveste semnificația mesajelor, utilizând forme grafice pe care le utilizează pe orice tip de suport media. Deci, el trebuie să stăpânească diferitele aspecte legate de domeniul său, tipografia, culorile, aspectul paginilor și jocul simbolic. Este, de asemenea, bine să aibă cunostinte grafice și o cultură artistică vasta.

Un designer web trebuie sa stăpâneasca elementele de bază ale designului web si grafic. El înțelege normele webului si diferitele tehnologii, materiale, interfețe ergonomie, etc. În plus, este capabil să lucreze pe toate tipurile media cum ar fi: web-ul, telefoane mobile, clipurile video și, bineînțeles, printuri. De asemenea el trebuie sa fie capabil și pentru realizări simple precum cărți de vizită, pliante sau postere.

Care sunt problemele legate de webdesign? Misiunea webdesigner-ului este, mai presus de toate, satisfacerea unei nevoi, de obicei rezolvarea unei probleme de comunicare: fie că este vorba de crearea unui site complet pentru client sau  un reproiect.

Rolul său este de a analiza cererea clientului, de a se inspira din universul său și apoi de a da un răspuns creativ și adaptat problemei ridicate. De asemenea, ar trebui să știți este că webdesigner-ul nu este considerat un artist.

El poate lucra intr-o echipă a unei agenți sau independent și poate interveni într-o varietate largă de proiecte cum ar fi: proiectarea interfețelor web a aplicațiilor pentru un telefon mobil. Dar, desigur, domeniul de activitate poate varia, iar web designer-ul poate primi doar o anumită sarcină, care poate fi realizarea unor meniuri, în timp ce un Freelancer  poate avea mai multe sarcini.

Creata în 2006, * designeri interactivi * este o asociație al cărei obiectiv este de a promova persoanele cu un astfel de job. Asociatia este destinata designerilor salariați și independenți, dar si școlilor, agențiilor și companiilor care utilizează designul digital hardware (telefoane, obiecte conectate etc.) sau intangibil (interfețe web, software, jocuri video etc.). Astfel, punctele lor comune reprezinta muncă bine făcută. Toți au idei foarte diferite și lucrează in acelasi domeniu. Totusi, ei invata unii de la altii.

Democratizarea web-ului a dat naștere unei generații de oameni auto-învățați. Prin facilitarea accesului la informație, oricine care are o conexiune la Internet nu poate avea o limită pentru perfectionare în domeniul ales.

Fie că sunteți un student în web design, proiectant, dezvoltator, manager de proiect  sau sunteti pur și simplu curios puteti afla foarte multe accesand www.howdodesign.com .

Web designer-ul este o persoană care are posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate activă de pe Internet si care nu ezită să împărtășească cunoștințele sale. Daca doriti sa lucrati in acest domeniu, un sfat ar fi sa urmariti diferite tutoriale. Tutorialele sunt, de obicei, pe site-uri specializate.

Multe dintre ele sunt gratuite insa, va trebui să plătiți câtiva euro pentru anumite tutoriale. Va puteti abona la anumite site-uri care oferă foarte multe informatii. Unii oameni intreaba pe forumuri: ar trebui să încep prin învățarea designului sau a codului?

În opinia mea, această alegere trebuie să fie personala. În orice caz, rămâneți curioși, învățați cât mai mult posibil și invatati cat mai bine limba engleză pentru a accesa site-urile care va ofera  tutoriale pentru Photoshop, HTML sau CSS.

 

0 Shares
You May Also Like