Fara doar si poate, atunci cand vine vorba despre bauturi, cafeaua este cea mai populara bautura. Unii servesc o cafea fierbinte dimineata inainte de a merge la servici, altii servesc o cafea Lavazza la birou, in timp ce alte persoane isi savureaza cafeluta intr-o cafenea sau intr-un bar.
Cafeaua este una dintre cele mai vechi bauturi existente, asa ca veti putea descoperi cateva informatii generale importante despre aceasta bautura in urmatoarele randuri.
Cel mai mare producator de cafea
Cel mai mare producator de cafea de pe tot mapamondul este Brazilia, care in anul 2016 a produs nu mai putin de 2.595.000 de tone de boabe de cafea, pe care le-a exportat in toata lumea. Cel mai mare consumator de cafea in schimb vine din Europa, si este Finlanda. Aici, oamenii prefera sa se incalzeasca cu o cana de cafea fierbinte in fiecare zi inainte de servici, sau cand ies de la munca, etc.
In continuare vom discuta putin despre beneficiile cafelei:
Buna pentru varstnici:
Cafeaua contine cantitati mari de cafeina, un stimulent care are efecte secundare cunoscute. Reduce riscul de Alzheimer, guta (un tip de artrita), precum si riscul de Parkinson. De asemenea, reduce riscul de diabet tip II.
Previne hepatita:
Cofeina reduce, de asemenea, vulnerabilitatea la hepatita C. Expertii sugereaza ca aportul zilnic de cafea este deosebit de important pentru prevenirea bolii.
Continut bogat de antioxidanti:
Cafeaua este, de asemenea, destul de bogata in antioxidanti. De fapt, multe studii sugereaza ca ar putea avea mai multi antioxidanti decat fructele de padure si fructele citrice.
Intreruperea somnului:
Este bine-cunoscut faptul ca cafeaua te tine in seara noaptea. Acest lucru poate fi util pentru a munci pe timpul noptii. Cu toate acestea, aceasta poate avea probleme grave cu ritmul tau circadian. Ca rezultat, puteti dezvolta insomnie cronica si agitatie.
Valoare nutritionala:
Cafeaua contine o cantitate stabilita de nutritie si elemente. Acestea difera de la brand la brand si, evident de tipul de preparare, ingredientele folosite si servirea. O medie de 8 oz pe ceasca contine aproximativ 95 mg cafeina, 92 mg potasiu, 8 mg magneziu si urme de sodiu, mangan, vitamina B2 si B3.
Espresso contine 1 calorie intr-o singura portie, daca nu este indulcita. Poate contine aproximativ 100 mg de grasimi si aproape zero carbohidrati. Espresso cafea detine aproximativ 63 mg de cafeina.
Desigur, toate acestea depind de felul in care beti cafeaua si cat de mult zahar si lapte adaugati. De fapt, adaugarea de zahar creste foarte mult caloriile intr-o singura cana de cafea.
In concluzie, atunci cand se prepara bine, cafeaua poate fi o bautura hipnotica, care are un gust delicios, mai ales daca discutam despre o cafea Lavazza. Cu toate acestea, daca nu este moderata corect, supradozajul cu cofeina poate fi daunator. Deci, nu uitati sa ramaneti intotdeauna in limitele prescrise. Si nu mai au mai mult de 4 cesti de cafea sau alte bauturi bogate in cafeina pe zi.
Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii generale, de fapt le putem numi curiozitati, in ceea ce priveste cafeaua.