Folosirea Google Webmaster Tools pentru SEO

Folosirea Google Webmaster Tools pentru SEO

0 Shares
0
0
0

Din multitudinea de tool-uri SEO pe care le avem la dispozitie, Google Webmaster Tools este unul dintre cele mai eficiente. Cauti optimizare seo Bucuresti efectuata de profesionisti in domeniu? Intra pe DanBradu.com.

Aceasta suita nu are toate facilitatile pe care le ofera de exemplu suitele comerciale pentru SEO, dar vine de la Google si ofera o multime de tool-uri SEO, pe care le puteti folosi cu cea mai mare incredere.

Ce este Google Webmaster Tools?

Este foarte usor sa ne dam seama chiar si dupa nume, ca aceasta suita este de fapt un set de tool-uri pentru webmasteri. Totusi, ceea ce nu stii imediat dupa ce ai instalat suita Google Webmaster Tools, este ca aceasta are si capabilitati ce permit comunicarea cu Google, precum si modalitati de a “vedea” la randul tau cum iti vede de fapt Google website-ul, lucru foarte important daca vrei sa stii unde poti lucra mai departe, in implementarea SEO.

O latura importanta care trebuie mentionata este cea a privacy-ului sau intimitatii. Deoarece acorzi Google acces total la statistica site-ului tau, poate ca esti ingrijorat de cum sunt manageriate aceste date.

In timp ce Google este o companie cu o reputatie care nu poate fi pusa la indoiala si cu siguranta nu pot exista suspiciuni ca ar putea face abuz de datele pe care tu le pui la dispozitie, confidentialitatea este un concept foarte important in ziua de astazi si multe persoane ar prefera sa nu puna la dispozitie astfel de date despre website-urile proprii.

Daca folosesti Google Webmaster impreuna cu Google Analytics, rezultatele vor fi chiar mai bune. Poti accesa Google Webmaster Tools direct din Google Analytics, asa ca daca il folosesti deja pe acesta din urma, cu doar putin effort in plus, poti integra si Google Webmaster Tools.

Cum pot incepe sa folosesc Google Webmaster Tools?

Pentru a incepe sa folosesti Google Webmaster Tools, in primul rand trebuie sa dai “join” pe domeniul tool-ului respectiv. Dupa ce te-ai alaturat domeniului, poti trece prin procesul de verificare, ce permite companiei Google sa stie ca esti proprietarul de drept al website-ului pe care vrei sa folosesti aceste tool-uri.

Acest lucru este foarte important si poti fi asigurat astfel ca nimeni altcineva nu va avea acces la website (prin tool-ul respectiv) in afara de tine care esti proprietarul de drept. Exista cateva modalitati prin care se va face verificarea ownership-ului (constatarea detinerii legale).

Prima modalitate ar fi descarcarea unui fisier de tip HTML si upload-ul acestuia intr-un director (folder) radacina, pe website-ul tau. O alta modalitate este adaugarea unui tag HTML in capatul home page-ului prorpiu. Daca folosesti acelasi cont Google si pentru Google Analytics, o a 3-a optiune iti va fi pusa la dispozitie, pentru verificarea ownership-ului, aceasta desfasurandu-se chiar din Google Analytics.

Exista si alte modalitati prin care se poate verifica ownership-ul unui anumit site, dar acestea sunt principalele metode pe care le puteti folosi. Daca totusi sunteti interesat si de celelalte, puteti gasi detalii despre acestea in setarile Google Webmaster Tools.

0 Shares
You May Also Like