Degetul inelar si inelul de logodna

Degetul inelar si inelul de logodna

0 Shares
0
0
0

Te-ai intrebat vreodata despre traditiile din spatele “degetului inelar” sau cu alte cuvinte, de ce se poarta neaparat inelul pe acel deget si nu pe altul? Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre aceste traditii. Cauti verighete de platina? Intra pe Jomaz.ro.

Semnificatia degetului inelar.

Traditia purtarii inelului de logodna sau de cununie pe degetul inelar (al 4-lea deget de la mana stanga) este mai degraba o traditie romantica, dar semnificatia este una falsa. Kristen Lawler Trustey, purtatoarea de cuvant a unui faimos brand de bijuterii, Forevermark, explica acest lucru.

“Anticii romani credeau ca acest deget, al 4-lea de la mana stanga, are directa legatura cu o vena care ducea direct catre inima – Vena Amoris sau Vena Iubirii”. Asa ca desigur, cuplurile indragostite trebuiau sa-si poarte simbolul iubirii (inelul in speta) pe acel deget si nu pe altul. Acest lucru semnifica devotamentul pe viata si iubirea nemarginita.

In ziua de astazi, stim cu siguranta ca nu exista o astfel de vena care sa treaca exact prin acel deget (desi iubim romantismul din spatele povestii) si cu toate astea, traditia purtarii inelului de logodna sau a celui de cununie pe al 4-lea deget al mainii stangi, nu a disparut. Exista cu toate astea cateva tari, unde inelul se poarta mai degraba la mana dreapta, asa cum ar fi Rusia, Grecia sau Columbia.

Inelele de cununie.

Inelele de cununie sunt un simbol al dragostei eterne cu semnificatii adanci in istorie. Traditia inelelor de cununie vine din Egiptul Antic, de acum 4800 de ani. Cercul (inelul) simbolizeaza eternitatea, neavand un inceput sau un sfarsit. Ceea ce nu cunosc majoritatea persoanelor, este faptul ca gaura din centrul inelului are de asemenea o semnificatie, nu este doar un spatiu gol.

Ea reprezinta un portal, o usa. Cand ii faci cadou un inel iubitei, acest lucru semnifica dragostea nemuritoare. O mireasa sau un mire isi schimba inelele in mod tipic, in timpul ceremoniei de cununie. Acestia pun inelul pe degetul partenerului (degetul inelar), dupa ce isi depun juramintele.

Nu exista nici un fel de regula cu privire la metalul din care trebuie concepute aceste inele, teoretic se poate folosi orice fel de metal. De asemenea, nu exista nici o regula care spune ca inelele trebuie sa fie la fel (din punct de vedere al design-ului, al marimii sau al culorii).

Poti opta pentru verighete simple din aur sau platina sau pentru unele mult mai elaborate, care au in componenta felurite pietre pretioase.

Inelele de logodna, mai noi in peisaj.

Ai putea fi surprins, dar inelele de logodna au aparut mult mai tarziu decat cele de cununie, asta si pentru faptul ca termenul in sine – “logodna” si ceea ce semnifica el, a aparut ceva mai tarziu.

Logodna a aparut deoarece indragostitii nu se putea cununa imediat din diverse motive de varsta sau de statut social in devenire, fapt pentru care preferau intai sa se “logodeasca”, pentru a se asigura ca vor ramane fideli, unul fata de celalalt.

Semnificatia nu s-a schimbat prea mult pana in ziua de astazi, logodna precedand de obicei cununia si desfasurandu-se pe o perioada de cateva luni pana la cativa ani, dupa caz.

0 Shares
You May Also Like