Cum putem scadea nivelul de poluare?

Cum putem scadea nivelul de poluare?

0 Shares
0
0
0

Poluarea aerului apare atunci cand gazele, particulele de praf, vaporii (sau fumul) sau mirosul sunt introduse in atmosfera intr-un mod care le este daunator oamenilor, animalelor si plantelor. Acest lucru se intampla deoarece aerul devine murdar (contaminat sau necurat).

Pamantul este inconjurat de o patura de aer (formata din diverse gaze) numita atmosfera. Atmosfera ajuta la protejarea Pamantului si permite existenta vietii. Fara el, am fi arsi de caldura intensa a soarelui in timpul zilei sau inghetati de temperaturile foarte scazute noaptea.

Orice gaz care este suplimentar, particule sau mirosuri care la randul lor sunt introduse in aer (fie prin natura, fie prin activitatea umana) pentru a denatura acest echilibru natural si a provoca vatamari ale vietuitoarelor se poate numi poluarea aerului.

Lucrurile care polueaza aerul se numesc poluanti. Exemple de poluanti includ oxizi de azot, monoxizi de carbon, hidrocarburi, oxizi de sulf (de obicei din fabrici), particule de nisip sau praf si compusi organici care se pot evapora si intra in atmosfera.

Exista doua tipuri de poluanti

1. Poluantii primari sunt acele gaze sau particule care sunt pompate in aer pentru a-l face necurat. Acestea includ monoxidul de carbon provenit din esapamentele auto (masini) si dioxidul de sulf provenit din arderea carbunelui.

2. Poluanti secundari: Cand poluantii din aer se amesteca intr-o reactie chimica, ei formeaza o substanta chimica si mai periculoasa. Fumul fotochimic este un exemplu in acest sens si este un poluant secundar.

Care sunt efectele poluarii aerului?

Acidificare:

Reactiile chimice care implica poluantii atmosferici pot crea compusi acizi care pot dauna vegetatiei si cladirilor. Uneori, cand un poluant aer, cum ar fi acidul sulfuric se combina cu picaturile de apa care formeaza nori, picaturile de apa devin acide, formand ploi acide. Atunci cand ploaia acida cade peste o zona, poate ucide copaci si dauneaza animalelor, pestilor si altor animale salbatice.

Ozon la nivel de sol:

Reactiile chimice care implica poluantii atmosferici creeaza un ozon gazos otravitor (O3). Ozonul poate afecta sanatatea oamenilor si poate deteriora tipurile de vegetatie si unele vieti animale.

Substante particulare:

Poluantii atmosferici pot fi sub forma de particule care pot fi foarte nocivi pentru sanatatea noastra. Nivelul efectului depinde, de obicei, de durata expunerii, precum si de tipul si concentratia substantelor chimice si a particulelor expuse.

Efectele pe termen scurt includ iritarea ochilor, nasului si gatului si infectii ale cailor respiratorii superioare, cum ar fi bronsita si pneumonia, dureri de cap, greata si reactii alergice. Poluarea aerului pe termen scurt poate agrava conditiile medicale ale persoanelor cu astm si emfizem.

Efectele pe termen lung asupra sanatatii pot include boli respiratorii cronice, cancer pulmonar, boli de inima si chiar deteriorarea creierului, nervilor, ficatului sau rinichilor. Expunerea continua la poluarea aerului afecteaza plamanii copiilor in crestere si poate agrava sau complica afectiunile medicale la varstnici.

Tinand cont de toate cele mai sus mentionate, nu ne ramane decat sa ne intrebam, cum putem scadea nivelul de poluare. Acest lucru este posibil, cu implicare din partea fiecaruia.

Tot ce putem face de exemplu, este sa evitam ambalajele plastice, si sa le folosim pe cele biodegradabile sau vesele biodegradabile de pe neopack.ro. Viata ecologica devine din ce in ce mai populara. Ca stil de viata, aduce un nou nivel de responsabilitate pentru mediu actiunilor intreprinderilor si persoanelor de pe glob. Utilizarea ambalajelor biodegradabile naturale este o tendinta in crestere rapida in industria alimentara.

Ambalajele alimentare biodegradabile sunt fabricate din materiale reciclabile, pastrand resursele naturale. In timp ce tacamurile din plastic contin componente pe baza de petrol, recipientele alimentare biodegradabile sunt fabricate folosind fibre naturale de plante.

Aceste materiale sunt derivate din surse regenerabile anual. Productia acestor materiale este prietenoasa cu Pamantul si este responsabila fata de generatiile viitoare.

Ambalajele biodegradabile nu otravesc pamantul. Sunt compuse folosind fibre vegetale reciclabile care se pot descompune cu usurinta in depozitele de deseuri. In timp ce plasticul este aproape non-biodegradabil si produce substante chimice periculoase atunci cand este reciclat, ambalajele biodegradabile sunt complet sigure pentru natura.

Plasticul a cunoscut ca contine substante chimice periculoase, cum ar fi bisfenolul-A, o componenta care ofera diferite tipuri de cancer. Aceasta masa este fabricata din materiale naturale fara a utiliza substante chimice toxice, deci este absolut sigura pentru adulti si copii. Spre deosebire de acest lucru, recipientele alimentare ecologice sunt sigure, deoarece compozitia lor este naturala.

Uleiul este unul dintre ingredientele principale din materialele plastice traditionale. Consumul de petrol este considerat daunator pentru mediu, avand in vedere cantitatea de deseuri produse in timpul procesului de rafinare si metodele nocive utilizate pentru extragerea uleiului de pe pamant.

In schimb, materialele plastice biodegradabile sunt obtinute din surse precum porumb, canepa si chiar pene de pui, eliminand petrolul in fabricarea materialului, ceea ce inseamna ca petrolul respectiv poate fi folosit in diferite alte scopuri.

Asadar, pe scurt, atunci cand doriti sa contribuiti la reducerea poluarii, puteti face acest lucru prin utilizarea materialelor plastice biodegradabile.

0 Shares
You May Also Like