Cum economisim bani cu depozitul?

Cum economisim bani cu depozitul?

0 Shares
0
0
0

Din cauza climatului economic din ultimii ani companiile intampina dificultati in  procesul de maximizare a profitului dar continua sa caute solutii pentru a scadea din cheltuieli si pentru a spori productivitatea. In articolul acesta va oferim cateva sfaturi simple prin care se poate mari profitul in anii urmatori.

Pentru rafturile din depozite puteti sa apelati si la rafturi metalice second hand care vor fi in mod sigur mult mai ieftine decat cele noi si in acest mod economisiti.

Incercati sa reduceti pe cat posibil erorile. Concentrati-va pentru a reduce greselile care apar in depozit. Imbunatatiti calitatile operatiunilor care vor conduce spre scaderea cheltuielilor.

Este recomandat sa aflati ce rata de eroare si sa stabiliti un target care sa ajute la reducerea erorilor. Observati locul in care apar erorile si asigurati o performanta buna pentru a mentine optima calitatea din interiorul depozitului.

Mentineti conditiile optime in depozit. Daca mentineti o temperatura si o umiditate optime nu veti deteriora sau afecta calitatea produselor depozitate. Pentru a evita costurile in plus este important sa acoperiti zonele de stocare de pe exterior pentru ca si conditiile meteo pot sa afecteze produsele depozitate.

Puteti apela la practici de receptie pentru marfa de tip Cross Dockig. Aceste practici sunt efciente si ajuta la reducerea timpului de manipulare si a costurilor si in acelasi timp ajuta si la imbunatatirea serviciului spre client si la costurile de transport.

Este o practica prin care marfa se descarca din tir direct in tirurile cu care urmeaza sa fie livrata si in acest mod nu mai este depozitata.

Reduceti forta de munca daca acest lucru este posibil. Forta de munca este factorul care  are o contributie majora in costurile de management pentru un depozit. Integrand echipamente automatizate costurile pe care le veti avea cu angajatii vor fi mai mici si veti avea profit pe termen lung.

Optimizati cat mai bine spatiul existent in depozit. Costul pentru teren sau chiria pe depozit au un raport foarte mare asupra costurilor pentru depozite.

Costul pentru un palet stocat trebuie aflat de la bun inceput pentru a determina daca spatiul este optim. Inaltimea rafturilor pe care urmeaza sa le utilizati este importanta si trebuie sa se potriveasca si cu inaltimea depozitului in asa fel incat sa se poata utiliza tot spatiul.

Culoarele dintre rafturi consuma si ele spatiu si va trebui sa determinati daca utilajele mobile au loc sa intre fara sa produca accidente.

Analizati preturile pe care le au furnizorii si solicitati oferte noi pentru servicii sau produse pe care le cumparati des. Comparati toate ofertele si determinati unde sunt cheltuieli ce pot fi diminuate.

Evaluati tehnologiile noi si luati in calcul sistemele care ofera un consum mic de energie. Inlocuiti echipamentul vechi cu costuri ridicate de functionare.

Incercati sa economisiti cat mai mult la energia electrica. Instalati senzori si timere pentru ca lumina sa se stinga in momentul in care depozitul este gol. In mod alternativ inlocuiti si becurile deja existente cu becuri eficiente energetic. Peretii si ferestrele ajuta lumina naturala sa patrunda in depozit in asa fel incat costurile pentru energia electrica sa fie reduse.

Sugestiile angajatilor au si ele un rol foarte important si este recomandat sa tineti cont si de ele.

0 Shares
You May Also Like