Ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO?

Ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO?

0 Shares
0
0
0

Uneori, obtinerea rezultatelor dorite de la un motor de cautare poate fi foarte frustrant. Exista atat de multe moduri diferite de a crea o cautare, care poate fi la fel de grea ca invatarea unei limbi noi. Daca ai nevoie de un sfat si orientare, atunci citirea acestui articol este lucrul potrivit.

Pentru a incuraja vizitatorii sa faca clic pe site-ul tau, asigura-te ca alegi un meta tag relevant pentru fiecare pagina a site-ului. Meta tag-ul este descrierea pe scurt care apare sub titlul de pe pagina de rezultate a motorului de cautare, si fara el, oamenii nu pot sa stie despre ce este vorba pe site-ul tau.

Maximizeaza utilizarea de fotografii si imagini pe site-ul tau pentru a imbunatati optimizarea in motoarele de cautare. Ofera fiecarei imagini un titlu scurt interesant care contine cuvintele cheie importante. O modalitate prin care motoarele de cautare clasifica imaginile este prin textul care le inconjoara, asa ca asigura-te ca aceasta informatie este bogata în cuvinte cheie, inclusiv orice tip de titlu sau rubrica pe care le-ai putea folosi.

Imagineaza-ti ca esti cineva care cauta site-ul sau produsul tau. Pune-te in situatia lor. Dupa ce iti imaginezi acest lucru, incearca sa folosesti anumite cuvinte cheie pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a cauta produsul tau specific sau al site-ului. Acest lucru va ajuta la cresterea optimizarii in motoarele de cautare.

Foloseste cu atentie link-urile primite. Motoarele de cautare vor vedea de fapt cine se leaga de site-ul tau in mod regulat si daca sunt site-uri de calitate. Daca motorul de cautare nu recunoaste site-ul care se leaga ca unul de calitate, atunci site-ul de legatura te poate trage in jos imediat din standardele de credibilitate a motorului de cautare.

Cu cat se poate naviga mai usor pe site-ul tau, cu atat mai usor iti va fi sa construiesti un public, si, astfel, cu atat mai bune sunt sansele de a fi in top la rezultatele motorului de cautare. Trebuie sa ai un site curat, coerent si fa uz de completari simple, cum ar fi link-uri text mai degraba, decat sa folosesti imagini sau meniuri Java.

Nu pune informaiile generale in titlu. Chiar si pagina de bun venit ar trebui sa aiba ca titlu ceva relevant pentru site-ul tau. Facand acest lucru va permite unui motor de cautare sa directioneze pe cineva catre pagina ta fara dificultate. De asemenea, permite clientului sa stie ca aceasta este, intr-adevar, pagina pe care o cauta.

Fiecare link de pe un site care conduce la un site extern ar trebui sa fie validat in mod regulat. Link-urile care au continut lipsa (link-uri rupte) sunt vesti proaste. Link-urile rupte nu numai ca enerveaza vizitatorii site-ului, ele sunt penalizate prin algoritmii de indexare a motorului de cautare. Repararea sau stergerea link-urilor rupte imbunatateste pozitia unui site web in paginile cu rezultatele motorului de cautare.

Pentru a imbunatati optimizarea siteului tau, ia in considerare repetarea cuvantului sau cuvintelor cheie primare pentru pagina ta de web, in toate titlurile paginilor. De exemplu, daca esti un antrenor de fitness, titlul paginilor ar trebui sa fie ” sfaturi despre fitness ” sau ceva asemanator. Repetarea cuvantului cheie primar indica pentru motoarele de cautare ca acest cuvant cheie este foarte important.

Ar trebui sa monitorizezi intotdeauna clasamentul paginii tale folosind programe cum ar fi bara de instrumente Google sau Alexa. Ar trebui sa stii intotdeauna de pe ce site-uri sunt oamenii care iti vizitează site-ul. Acest lucru te ajuta sa-ti faci o idee despre ce alte tipuri de site-uri s-ar putea sa fi vizitat inainte. Poate ca poti face publicitate si acolo.

Cand te decizi sa-ti optimizezi site-ul de afaceri pentru indexarea in Google, fa tu o incercare inainte de a cheltui bani pe consultantii SEO. În timp ce SEO este un domeniu destul de greu, cu o multime de subiecte ezoterice de invatat, se pot face unele eforturi destul de impresionante, cu doar un pic de studiu. Daca incerci tu prima data, te va ajuta sa judeci mai bine performanta consultantului SEO, daca angajezi unul.

Ar trebui sa incluzi locatia ta in unele dintre frazele text care sunt pe site-ul tau. Fraze cheie, cum ar fi numele companiei sau serviciile pe care le furnizezi pot fi usor combinate cu locatia ta. Aceasta este o modalitate foarte buna de a-ti ajuta site-ul sa devina un rezultat atunci cand cineva cauta domeniul specific din zona in care te afli.

Odata ce site-ul tau este gata si ruleaza, cumpara niste articole de promovare pe alte siteuri. Cauta site-urile care sunt compatibile, trimite e-mail administratorului si cere o oferta pentru un articol de promovare. Aceste tipuri de link-uri te vor ajuta sa ai traficul dorit, si te vor ajuta la imbunatatirea clasarii in Google.

Pentru a nu fi clasificat ca un site spam de catre motoarele de cautare, modereaza comentariile de pe site-ul tau. Spammerii folosesc frecvent sectiunea de comentarii a site-urilor populare.  Moderarea comentariilor iti va permite sa impiedici ca aceste comentarii sa fie postate vreodata.

Asigura-te ca faci cercetari in legatura cu cuvintele cheie inainte de introducerea lor in continut. Incearca sa folosesti site-uri precum Instrumentul extern pentru cuvinte cheie Google (google’s keyword external tool) sau Word Tracker pentru a vedea ce cuvinte cheie sunt „fierbinti” atunci cand vine vorba de subiectul tau. Prin utilizarea strategica si plasarea cuvintelor cheie in felul acesta, te poti ridica in rang in rezultatele motorului de cautare.

Odata ce site-ul tau este optimizat SEO on page, trebuie sa lucrezi si la optimizarea SEO-ul in afara site-ului tau. Maximizeaza numarul de site-uri bune (nu pagini de link-uri sau site-uri „spam” ). Cu cat este mai bun site-ul care se leaga la tine, cu atat mai mai bine o sa fie pentru tine, marind rangul in paginile web.

In SEO poti folosi tag-uri titlu in avantajul tau prin alegerea diferitelor cuvinte-cheie pentru fiecare pagina. Nu continua sa repeti numele afacerii tale pe fiecare pagina. Adauga orasul si alte cuvinte cheie pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a restrange cautarile.

Sa obtii rezultate excelente de la o cautare nu este tocmai stiinta de NASA, dar este nevoie de un pic de orientare pentru a merge pe drumul cel bun. Daca ai citit, iar acum aplici sfaturi din acest articol, vei gasi calea spre succes mult mai usor.

0 Shares
You May Also Like