Cateva lucruri despre optimizare SEO si marketing online

Cateva lucruri despre optimizare SEO si marketing online

0 Shares
0
0
0

Desi tot mai multe firme romanesti isi fac simtita prezenta in mediul online nu toti cei care au o afacere isi dau seama de importanta si utilitatea sa. Nu este suficient doar faptul de a construi un website, chiar daca acesta este pasul cel mai important. Si nu orice fel de website va fi bun pentru a ne reprezenta in mediul online.

Un website care nu este optimizat pentru a oferi o experienta de navigare placuta ii va determina pe vizitatori sa nu-si doreasca sa se mai intoarca.

Importanta design-ului unui website este cu siguranta foarte mare, insa la fel de important este ca website-ul nostru sa aiba un continut adecvat, informativ si in genere util pentru vizitatori. Acest lucru poate fi usor de realizat, avand in vedere faptul ca nu este importanta atat cantitatea de continut ci calitatea acestuia.

Totusi, succesul in mediul online se masoara in numarul de vizitatori pe care ii avem, iar pentru a mari vizibilitatea website-ului nostru trebuie sa avem in vedere metode de optimizare SEO.

Daca vom cauta putin despre ce inseamna optimizarea SEO a unui website vom vedea ca are legatura atat cu ceea ce avem pe website, continutul acestuia, cat si cu informatiile si link-urile catre site-ul nostru prezente pe alte pagini web. Ceea ce ne recomanda motoarele este sa nu ne facem probleme in ceea ce priveste indexarea website-ului nostru si pur si simplu sa lasam lucrurile sa mearga de la sine.

Problema este ca fara putin ajutor lucrurile se vor misca incredibil de greu. Pentru un website nou, doar asteptarea pentru a fi indexat in baza de date a motoarelor de cautare poate dura cateva luni, mai ales daca nu am apelat la nici o metoda de optimizare.

Optimizarea SEO onsite se refera la acele modificari facute in continutul paginilor noastre web astfel incat acestea sa poata fi indexate mai usor. Mai exact, inseamna folosirea unor cuvinte cheie relevante pentru continutul de pe site, cuvinte ce se vor indexa usor in baza de date a motoarelor de cautare.

Atunci cand cineva va introduce aceste cuvinte cheie intr-un motor de cautare, atunci prin o astfel de optimizare vom avea mai multe sanse ca motorul de cautare sa-i directioneze catre website-ul nostru.

Optimizarea SEO offsite se refera la acele linkuri catre site-ul nostru care se afla in mediul virtual. Fie ca este vorba de bloguri, alte pagini web ale unor firme cu care colaboram sau forumuri si site-uri de socializare, prezenta unor link-uri pe aceste website-uri vor duce la o crestere a rank-ului website-ului nostru pe motoarele de cautare.

O crestere a rank-ului este binevenita oricand pentru ca ea duce la o pozitionare mai buna in lista rezultatelor oferite de motoarele de cautare utilizatorilor. Totusi, nu trebuie sa uitam regula de aur a marketingului si optimizarii SEO offsite, si anume simplul fapt de a publica numai un continut relevant si util.

Pentru mai multe informatii despre cum putem beneficia de un ajutor profesionist pentru optimizarea SEO a website-ului dumneavoastra navigati catre Danbradu.com. 🙂

0 Shares
You May Also Like