Ce facem cand telefonul se strica?

0 Shares
0
0
0

Tocmai ai realizat ca una dintre componentele telefonului tau nu mai functioneaza si nu stii daca ar fi bine sa incerci sa o repari singuri sau mai bine o duci la o firma care se ocupa cu asa ceva? Inainte de a lua o decizie, exista cateva lucruri pe care ar fi bine sa le ai in vedere.

Daca consideri ca e mai bine sa te ocupi singur de problema, aminteste-ti ca o faci pe riscul tau. Inainte de a face orice reparatie, trebuie sa constientizezi riscul pe care ti-l asumi. Te poti rani chiar tu in incercarea de a repara unele piese de telefoane sau ai sansa de a strica mai rau dispozitivul decat sa il repari.

Daca daunele sunt acoperite de garantie, tot ce ai de facut este sa mergi cu telefonul la producator sau la magazinul de unde l-ai achizitionat si sa le spui problema. Daca telefonul inca merge si nu iti permiti sa stai fara el, atunci cauta sa iti achizitionezi altul. Ar trebui sa faci aceasta alegere doar daca ai epuizat toate celelalte optiuni sau iti faci griji prea mari legate de reparatia dispozitivului stricat.

Obtinerea unor piese de telefoane pentru a le schimba pe cele deteriorate este de multe ori dificila sau chiar imposibila. Odata ce ai decis ca vrei sa iti repari telefonul, urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa obtii piesele pentru schimb.

Din pacate, acest lucru poate fi o adevarata corvoada; nu este ca si cum ar exista un magazin de piese telefoane la fiecare colt de strada, iar producatorii nu le faciliteaza clientilor cautarea unor astfel de piese. Din fericire, internetul este prietenul persoanelor care se afla in aceasta situatie. Exista numeroase siteuri care vand piese de schimb. Chiar daca nu gasesti componenta individuala este posibil sa gasesti la pret avantajos un alt dispozitiv din care poti lua ce ai nevoie.

Odata gasita piesa de schimb, trebuie sa te asiguri ca ai instrumentele necesare pentru a face reparatia. Unele dispozitive, cum ar fi iPhone, necesita surubelnite speciale pentru a fi deschise. Recomandata este alegerea unui set de capete de surubelnita de mare varietate pentru a putea desface orice surubel gasit in telefon.

De asemenea, este nevoie de unele instrumente care sa permita detasarea unor componente cum ar fi carcasa; de regula, sunt obiecte mici din metal sau plastic, de genul pensetelor.

Dupa ce ai tot ce iti trebuie pentru a trece la treaba, este bine sa eliberezi spatiul de lucru de orice potential pericol cum ar fi lichidele sau obiectele care pot cadea pe dispozitiv. Asigura-te ca spatiul de lucru este suficient de mare pentru a imprastia piesele fara a le rataci.

Ia-ti tot timpul necesar, nu forta nimic si documenteaza-te temeinic inainte de a trece la treaba! Daca intampini totusi probleme cu inlaturarea diverselor componente, verifica daca nu exista anumite piese de siguranta.

Incearca sa nu fortezi nimic, deoarece este posibil sa iti strici dispozitivul mai rau decat este deja. Si pentru ca iti doresti cu siguranta sa asamblezi dispozitivul la loc cum a fost, noteaza unele observatii pe o hartie sau fa cateva poze care sa te ajute pana la final.

0 Shares
You May Also Like