Cum se sterilizeaza instrumentele de manichiura

Cum se sterilizeaza instrumentele de manichiura?

0 Shares
0
0
0

O manichiura frumoasa este parte integranta a imaginii unei femei moderne. Viteza mare a vietii si numarul mare de cazuri obliga femeile sa apeleze din ce in ce mai mult nu la specialisti din saloanele de infrumusetare, ci la maestri care vin direct la domiciliul clientului sau efectueaza proceduri in apartamente private.

Multe dintre sexul frumos prefera a doua optiune pentru efectuarea unei manichiuri, care nu numai ca economiseste timp, dar reduce semnificativ si costurile financiare.

Particularitati

Dezinfectarea si sterilizarea tuturor instrumentelor de lucru sunt manipulari obligatorii care trebuie efectuate dupa fiecare procedura de manichiura si pedichiura. Nu numai foarfecele si fisierele de unghii trebuie dezinfectate, ci si suprafata de lucru a mesei, baile de picioare si de maini, aparatele de ras si pufurile de picioare trebuie stropite cu o solutie speciala.

O atentie deosebita trebuie acordata utilizarii lamelor de ras, care trebuie sa fie numai de unica folosinta. Specialistii acorda o atentie deosebita procesului de sterilizare, care distruge toate microorganismele posibile. Exista mai multe metode de sterilizare:

Tipuri de dezinfectie

Dezinfectia este un set de masuri specifice pentru a elimina virusii si bacteriile periculoase nu numai de pe instrumentele de lucru, ci si de pe suprafata podelei, de pe masa si de pe alte obiecte interne, echipamente si inventar. Echipamentul poate fi dezinfectat numai cu imbracaminte de protectie adecvata, respectand cu strictete toate normele de siguranta.

Trusele prelucrate trebuie depozitate in recipiente sterile inchise. Este strict interzisa utilizarea acestei proceduri pentru tratarea pielii mainilor si unghiilor.

Fonduri necesare

Un tratament dezinfectant special trebuie aplicat nu numai instrumentelor de lucru, ci si aerului din incapere. Pentru a preveni raspandirea diverselor virusuri si bacterii, fiecare salon de infrumusetare ar trebui sa dispuna de iradiatoare bactericide cu ultraviolete si dezinfectante. Orele de deschidere trebuie inregistrate intr-un jurnal special.

Pe biroul fiecarui maestru ar trebui sa fie un lichid antiseptic, care indeparteaza bacteriile periculoase de pe suprafata pielii si a placii de unghii si nu le permite sa se inmulteasca. Perioada de valabilitate a acestei compozitii este de doua ore. Cu acest instrument, este necesar sa se prelucreze nu numai mainile clientului, ci si maestrul.

Procesare la domiciliu

Costul ridicat al dispozitivelor de sterilizare nu le permite femeilor la moda sa se ingrijeasca singure de unghiile lor. Pentru a procesa instrumentele folosite de o persoana, este necesar sa curatati obiectele cu alcool medical dupa fiecare procedura si, cel putin o data pe luna, sa le fierbeti in apa distilata sau purificata.

In cazul in care dispozitivele sunt folosite de mai multe persoane, este necesar sa le fierbeti dupa fiecare utilizare, iar mainile inainte de manichiura trebuie tratate cu solutii antiseptice sau spalate cu sapun cosmetic antibacterian.

In toate saloanele de infrumusetare se folosesc, de asemenea, instrumente de curatare si dezinfectare a instrumentelor, dar acolo sunt esentiale masinile speciale de sterilizare. Intr-adevar, fluxul de clienti si de contaminare potentiala este mult mai mare.

In context casnic, pentru a va ingriji mainile, picioarele si unghiile, puteti folosi in siguranta dezinfectantii si apa clocotita pentru a obtine rezultate excelente, fara a sacrifica siguranta.

0 Shares
You May Also Like