Tehnici de purificare a cristalelor

Tehnici de purificare a cristalelor

0 Shares
0
0
0

Atunci cand avem cristale semipretioase este recomandat sa le purificam.

Prin realizarea procesului de purificare, eliberam cristalele de energia care s-a adunat in trecut. Purificarea cristalelor este mult mai mult decat curatarea prafului de pe suprafata lor exterioara.

Este, in primul rand, un act de indepartare a energiilor discordante din interiorul cristalelor. Daca ati folosit cristale pentru vindecarea sau eliminarea durerii emotionale, sau daca doriti sa le alimentati cu noi energii, este necesar un nou proces de purificare. Mai jos va prezint mai  multe tehnici folosite pentru acest scop.

Purificarea cristalelor pretioase se realizeaza cu ajutorul celor patru elemente: apa, foc, pamant și aer.

Una din metodele de a curata cristalele, recent cumparate, este de a le scufunda in apa sarata timp de trei zile. Apoi le clatiti bine si le puneti sa se usuce la soare. O alta varianta a acestei metode este de a folosi apa de mare.

Cristalele pot fi curațate rapid prin menținerea lor sub fluxul de apa calduța timp de trei pâna la cinci minute.  Unele cristale nu ar trebui sa fie puse in apa, in special pietrele moi, cum ar fi azurit, angelite, phenakite, piatra Boji, selenit și altele similare.

O alta metoda, putin invaziva, este expunerea cristalelor la fumul de tamaie. Se pune un bob de tamaie sub cristal, permitand o mai buna expunere a cristalului la fum. Tamaia cea mai indicata este cea pe baza de plante, cum ar fi cedru, salvie, ienupar.

Pentru purificare, cristalul se poate trece, de mai multe ori, prin fumul de lumanare.

Cristalele se pot curata si cu ajutorul uleiurilor esentiale. Scufundam pietrele intr-un vas umplut cu apa distilata, in care punem cateva picaturi de ulei esential. Uleiul esential de ienupar este indicat, datorita capacitatii sale de a elibera cristalele de energiile negative acumulate.

Pietrele folosite in vindecarea emotionala, pot fi curatate cu ulei de lavanda, deoarece au caracteristici de calmare si de echilibrare.

Lamaia este la fel de buna in curatarea cristalelor, deoarece in afara capacitatii sale de purificare, poate ajuta la eliminarea grasimii de pe suprafata lor.

Un alt mijloc de curatare a cristalelor este de a le ingropa in pamant, astfel incat se poate considera un fel de renastere pentru cristalul, care urmeaza sa fie pus inapoi, in imbratisarea pamantului, mediul din care a fost luat. Aceasta metoda nu trebuie folosita atunci cand in compozitia cristalului predomina fierul, de exemplu, hematit si tigru de fier.

In cazul in care se  folosesc cristale pentru vindecare emotionala, acestea se curate dupa fiecare sedinta.

Cristalele ar trebui curatate in mod regulat, dar intervalul de timp depinde de intensitatea utilizarii lor in aplicatiile practice. In cazul in care pietrele se folosesc in scop decorativ, curatarea lor este suficienta la cateva luni.

Cristalele utilizate in fiecare zi ar trebui purificate in fiecare saptamana. De asemenea, cristalele ar trebui sa fie curatate inainte de purtare, dar odata ce acestea au fost purtate, nu se curata, numai cu exceptia cazului in care s-a realizat scopul purtarii lor.

Exista cristale care nu necesita curatare: kainite, azulite, diamant, phenakite si apophilite, acestea avand grija de ele insele. Cristalul de roca si carneolul pot purifica alte cristale, dar, apoi au nevoie de curatare. Se pastreaza sub flux de apa calduta, sau scufundate in apa sarata pentru un timp.

0 Shares
You May Also Like