De ce SEO este mult mai usor decat ganditi

De ce SEO este mult mai usor decat ganditi?

0 Shares
0
0
0

Optimizarea motorului de cautare (SEO) a trecut printr-o serie de modificari si imbunatatiri pe parcursul anilor. Tactici mai vechi care se axau pe optimizari bazate pe cuvinte cheie si practica “palaria neagra” au devenit demodate si tehnici mai moderne care se axeaza pe experienta utilizatorului au ajuns sa le inlocuiasca.

De-a lungul istoriei sale, practica SEO a fost eficienta din punct de vedere al costului si a fost o strategie extrem de valoroasa pentru oamenii de afaceri din toate industriile.

Dar in ciuda dezvoltarii simplificate a strategiei, multi oameni de afaceri sunt inca prea intimidati de dificultatea de a aplica tehnici ale optimizarii motorului de cautare. SEO este o strategie intensiva din punct de vedere al timpului si cere atentie insemnata dar s-a ajuns la un punct in care nu mai este dificil. Cu o buna mentalitate si un angajament statornic, orice om de afaceri poate incepe sa construiasca o campanie SEO si sa se bucure de beneficii.

Originile conceptiei gresite

Pentru oamenii de afaceri care nu sunt familiarizati cu partea tehnica a dezvoltarii web, ideea algortmului Google pare adesea extrem de complexa- intr-adevar algoritmul in sine este extrem de complex dar asta nu inseamna ca este necesara o strategie extraordinar de complexa pentru a avea succes.

Acesti oameni de afaceri se gandesc tipic la inginerie avansata si codare care contribuie la sustinerea acestui algoritm si la dezvoltarea site-urilor web complexe, si se gandesc cat de imposibil ar fi sa conceapa ceva la o asemenea scara valorica cu cunostinte limitate.

Conceptia gresita este ca structurile sofisticate cer strategii sofisticate daca vor fi exploatate la potential maxim. Totodata, in ciuda tehnicii sofisticate pe care se bazeaza, regurile care stau in spatele algoritmului de cautare sunt simple, si strategii simple sunt suficiente pentru a obtine bune rezultate.

Obiectivul Google este de a oferi utilizatorilor cea mai buna posibila experienta online, ceea ce inseamna a le oferi rezultatele cele mai potrivite, relevante si valoroase.

Bazele pe care oricine poate sa le stapaneasca

Procesul pe care Google il foloseste pentru a calcula ierarhii de cautare este extrem de complicat – si expertii in cautare nici nu-l pot intelege in totalitate pentru ca Google nu a publicat cum functioneaza manevrele interne ale algoritmului. Dar stim intr-adevar ca trebuie indeplinite doua cerinte pentru a ierarhiva intr-o buna maniera interogarea: trebuie sa fii vazut ca o autoritate, si trebuie sa publici ceea ce oamenii cauta dand valoare. Site-urile care indeplinesc aceste cerinte cel mai bine sunt gasite cel mai bine la cautari.

Din fericire, a indeplini aceste cerinte poate fi facut cu strategii de baza care sunt implementate in mod consistent de-a lungul timpului. Cu cat le implementezi, si cu cat le implementezi mai consistent, cu atat mai multa autoritate si prezenta online se va dezvolta. Continutul local al site-ului vine in doua sectiuni principale.

In primul rand, va trebui sa optimizezi copierea corpului paginii in site-ul tau pentru a asigura ca Google poate recunoaste tinta site-ului si industria afacerii. Pentru a face acest lucru asigura-te ca paginile site-ului sunt in ordine.

Vei vrea sa prezinti cele mai importante pagini (cum ar fi “Acasa”, “Produse”, “Contact”) cu titluri solide si cateva paragrafe ale copierii convingatoare. Include cuvinte si fraze care descriu afacerea precis, dar nu incerca si incarca continutul cu ele. Axeaza-te pe exprimarea naturala. Optimizarea etichetei titlului si meta tags (care pot fi de obicei facute simplu prin sistemul de management al continutului site-ului) sunt extrem de folositoare, mai ales la inceputul campaniei tale.

Pe urma, implementeaza o strategie de blogging continua. Scrie cel putin 1000 cuvinte (sau mai multe) postate pe blog in fiecare saptamana, urcand cu cat castigi mai mult trafic. Scrie despre subiecte de care audienta ta vrea sa afle, raspunzand la intrebarile potentiale cu cat mai multe detalii. Aceasta te va ajuta sa devii resursa pe care cititorii tai vor s-o gaseasca, si vei fi gasit la cautari mai bine. Cu cat raspunzi la mai multe intrebari, cu atat la mai multe interogari potentiale vei avea raspunsul.

Linkuri de interne (inbound). Construirea unei reputatii inseamna o solida prezenta online, si asta inseamna a avea linkuri interne conducand la site-ul tau. Construirea acestor linkuri este relativ usoara – poti pune linkuri conducand inapoi pe site in corpul unei postari externe a gazdei blogului, a comentariile de pe forum sau citarea afiliarii intr-un interviu al unei publicatii. Fii doar atent sa diversifici strategia. Foloseste multe surse, leaga-te la diverse pagini interne ale site-ului tau, si intotdeauna asigura-te ca link-urile sunt relevante si adauga valoare conversatiei.

Integrari sociale si locale. Daca nu ai deja o prezenta pe retelele de socializare, este timpul sa o ai. Construieste profiluri pe Facebook, Twitter, LinkedIn sau alte retele pe care le consideri potrivite. Posteaza in mod regulat, intra in legatura cu audienta, si credibilitatea ca afacere online se va imbunatati considerabil.

Va trebuie de asemenea sa soliciti profiluri de afacere pe director local si site-uri de recenzii cum ar fi Yelp, si asigura-te ca toate informatiile (in special numele tau, adresa si numarul de telefon) sunt corecte. Cu cat mai bune recenzii vei primi pe aceste site-uri, cu atat vei aparea mai mult in rezulatele cautarilor.

Adevaratele provocari ale optimizarii SEO

In timp ce strategiile de baza sunt usor de adoptat and de executat, SEO nu este lipsit de adevaratele sale provocari. In timp ce vei incepe cu strategia de baza, este de asteptat sa intampini niste obstacole.

Gasirea unor obiective adecvate. Ai putea sa te pierzi in legatura cu tipurile de intrebari pentru care sa scrii pe bloguri, sau in legatura cu cuvintele cheie pe care sa le incluzi pe site-ul web. Cea mai buna metoda de abordare a problemei acesteia este de a gasi raspunsuri oneste.

Rezuma afacerea cat de simplu poti, si foloseste rezumatul pentru a descrie afacerea in continutul de pe site. Intreaba clientii direct despre ce ar dori sa citeasca pe blog, si scrie despre aceste subiecte.

Investirea timpului. Timpul este un factor major care intervine punand oprelisti, in special pentru antrepenorii micilor sau noilor afaceri. Este dificil sa conduci o strategie SEO pe deasupra celorlalte resonsabilitati, dar tine minte, poti oricand sa angajezi un expert extern pentru a te ajuta. Sunt modalitati de a masura randamentul investitiilor pentru a te asigura ca nu risipesti bani cu eforturile campaniei de optimizare.

0 Shares
You May Also Like