Cum trebuie sa fie sign-in-ul intr-un website modern?

Cum trebuie sa fie sign-in-ul intr-un website modern?

0 Shares
0
0
0

Aproape toate serviciile si aplicatiile online pe care le folosim in ziua de astazi, cer in majoritatea cazurilor, trecerea printr-un proces de sign-in, mai mult sau mai putin complicat, numit si proces de “onboarding”.

Exista o multime de explicatii (bune sau rele) despre cum sa navighezi in diferite aplicatii.

Pentru un proces de onboarding bine construit, design-ul si contentul trebuie sa lucreze impreuna ca parte a website layout-ului, pentru a beneficia de o experienta simpla si placuta in utilizare. Daca esti in cautare de programatori profesionisti pentru design de website modern, apeleaza la It Exclusiv.

Simplitatea, ierarhia vizuala si multimea de “spatiu alb” pot ajuta ochiul sa urmareasca actiunea pe care user-ul ar trebui sa o desfasoare: in mod tipic aceasta se va face printr-un camp de input (input field) si cateva butoane.

In plus, elementele interactive ar trebui sa iasa puternic in evidenta. Tonul elementelor de continut conteaza si el si ar trebui sa reflecte actiunea care va urma.

Procesul de onboarding ar trebui sa fie cat mai rapid posibil din punct de vedere al utilizatorului, in asa fel incat userii sa se obisnuiasca foarte repede cu folosirea acestuia, fara prea multe batai de cap.

Incearca sa eviti cererea datelor ce nu sunt necesare neaparat: focuseaza-te pe informatiile minime necesare care pot duce la crearea unui cont. Orice alt tip de date optionale pot fi adaugate de catre user la o data ulterioara, in contul sau aditional informatiilor de profil ale acestuia.

Acest proces ar trebui sa poata fi suportat prin note simple, ce vor permite userului sa cunoasca cei cativa pasi simpli de urmat, pentru completarea procesului in sine.

In final, o parte importanta a acestui proces, este asigurarea “incantarii” userului, acesta trebuie sa fie incantat si entuziast atunci cand foloseste produsul. Poti face utilizatorul sa se simta bine-primit cu elemente de feedback user-friendly.

Din punct de vedere al design-ului, cue-uri vizuale despre ce face userul la un moment dat – asa cum ar fi checkmark-urile de validare a datelor de input sau umbre de verde pentru feedback-ul in sine, pot fi de folos.

Regula de aur ar fi ca trebuie intotdeauna sa pastrezi totul cat mai simplu cu putinta, pentru utilizator. Prompt-urile de feedback trebuie sa fie rapide si bine scrise. De asemenea, procesul de sign in trebuie simplificat de la baza.

Exista website-uri care te lasa sa te inregistrezi doar prin introducerea unei adrese de e-mail si a unei parole, fara a fi nevoie de completarea unui formular mai complicat. O data ce esti logat, poti continua oricand doresti cu adaugarea informatiilor, pe pagina profilului tau.

Poti adauga o descriere, o poza de profil, varsta, sexul, date despre adresa, precum si alte tipuri de informatii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii obligat sa le introduci de la inceput, doar pentru ca developerul website-ului respectiv nu s-a gandit si la simplificarea experientei utilizatorului final.

Pentru acesta din urma s-a realizat in definitiv tot website-ul, asa ca developerii si designerii trebuie sa tina cont in primul rand de tipul de experienta pe care acesta il va avea accesand website-ul, iar sign-in-ul, fiind unul dintre primele elemente de care utilizatorul se va lovi, trebuie sa fie simplu si eficient.

0 Shares
You May Also Like