Ce este microdermabraziunea?

Ce este microdermabraziunea?

0 Shares
0
0
0

Microdermabraziunea este procedura nonivaziva care ajuta la refacerea pielii care se exfoliaza gentil sau se slefuieste pe stratul superior.

De asemenea microdermabraziunea stimuleaza producerea de colagen pentru a se dezvolta un strat nou, mai neted si mai sanatos. Liniile finale si zonele rosii sau pielea lipsita de stralucire precum si petele cauzate de lumina solara se pot imbunatati cu o serie de tratamente constante.

Aceasta terapie se face cu un aparat de microdermabraziune. Produsele de hidratare cum sunt lotiunile si cremele se absorb mai usor si sunt si mult mai eficiente in urma tratamentului de microdermabraziune. Microdermabraziunea este tratamentul nedureros cu riscuri limitate care se poate include cu usurinta in rutina de frumusete.

Puteti urma o terapie de microdermabraziune daca doriti sa aveti o stralucire naturala si o piele luminoasa, daca aveti probleme cauzate de arsurile solare sau aveti riduri fine, daca aveti porii blocati sau probleme cu acneea sau daca vreti sa va mentienti sanatatea si un aspect curat al pielii.

Tratamentul cu microdermabraziune ar trebui facut de catre un specialist cu licenta din clinici de chirugie estetica sau din spa-uri.

Sunt doua tipuri de microdermabraziune. Microdermabraziunea cu cristale, caz in care exista un dispozitiv care pulverizeaza cristalele pe piele si se realizeaza o abraziune usoara. Tot acest instrument este si cel care aspira celulele moarte si praful de cristale. Aspirarea se face ca si proces secundar.

Microdermabraziunea utilizeaza un instrument care are in aprtea superioara un diamant si care supune tegumentul in mod delicat la abraziune si are rolul de a exfolia pielea. Imediat dupa acest tartament se aplica si o solutie hidratanta cu un factor mare de protectie.

Aceasta tehnica este mult mai sigura pentru zonele sensibile de la ochi si are in general o foarte buna felxibilitate acolo unde pielea este foarte delicata.

Se poate combina microdermabraziunea cu peeling chimic pentru ca efectul de exfoliere sa fie sporit. Imediat dupa ce se efectueaza tratamentul urmeaza sa se aplice si o solutie hidratanta cu un factor de protectie solara destul de mare.

E posibil ca doctorul sa aibe si alte recomandari daca aveti alte afectiuni cum ar fi acneea adanca sau extinsa, eczeme, rosacea sau dermatite. Leziunile care se afla la nivelul tegumentului, herpesul, ranile deschise si alte afectiuni au nevoie de tratament special inainte de terapie.

Atunci cand va intalniti cu esteticianul acesta va va spune daca sunteti un candidat potrivit si daca aveti asteptari realiste, va va enumera riscurile sau complicatiile ce pot sa apara si cum vor fi acestea abordate, daca exista si riscul ca in urma tratamentului sa aveti cicatrici sau zone decolorate si cum ar trebui sa va pregatiti pentru tratament.

De asemenea la prima intalnire vi se comunica durata pe care este recomandat sa faceti terapia si cand urmaza sa va intoarceti la activitatile obisnuite, ce optiuni aveti daca rezultatul interventiei  nu respecta termenii discutati, cum arata rezultatele interventiilor similare pe care medicul le are in portofoliu, instructiunile pe care trebuie sa le urmati dupa tratament pentru a putea optimiza rezultatele si care este investitia financiara necesara.

Este important sa nu fumati cu cel putin 6 saptamani inainte pentru ca recuperarea va fi mai buna.

0 Shares
You May Also Like